Friday, February 20, 2009

LaWan BiCaRa NgaN Bos DePaRtMeNt LaeN... aMiK kO SaPeR sUh aJaK aKu s3MBaNg ....

Bila masuk jer arie Jumaat semangat nak wat keje mulai pudar... ada 2 arie yang benar2 menganggu mood aku tuk bekerja iaitu air senin ngan jemaat... senin malas nak wat keje sebab mood cuti masih ada... jemaat plak mood nak bercuti membuak buak wakaka so memandangkan arie nie arie jemaat, time rehat pun panjang, mata pun rasa cam mengantuk pastu di campur plak ngan kelesuan badan wakaka tept jer jam 12.30pm aku terus capai handbag dan hp terus kuar dari opis... yana ada gak ler pelawa lunch sekali. Aku nie memang susah sikit nak makan... makan biler perlu dan bila malas tue jangan arap ler aku nak makan. Time perut bebetui lapau baru ler aku makan.

Masalahnyer aku nie time lapau selalunya jam 11 pagi ngan 3/4 petang... time tue mana ler leh kuar... sebenarnya leh jer kuar tapi curik2 kuar arr... kalau kantoi sendiri tanggung arr... selalunya biler aku lapau time2 cam tue dengan pantas nyer aku g pantry buat air... kenyang air jer ler aku wakakak... ada orang kata aku banyak air... agaknya banyak minum air kot wakakak (wat2 tak paham).

Tdo nyer ler sedap sebab tak der yang menganggu, sedar2 dah jam 3 petang... adoaiiii cam ner aku leh terlajak nie? sedangkan ada jer orang kuar masuk tuk solat... adoaiii sedar2 ketua bahagian aku ada plak tue... kantoi ... wat2 terkejut arr sebab dah terlajak kan wakaka

'Alamak!!! cam ner leh tak sedar nie??? dah kul 3' sambil menggaru kepala
'Nadia... tdo tadi dah solat lom?' sambil memakai tudung.

Nak jer aku mangkukkan dia time tue gak... yer arr dah terang2 aku masuk surau jam 12.30 nak solat mendanyer time tue... nak tunggu azan kompom aku dah hanyut di buai mimpi2 yang tak berapa nak best.

'Piyed' sepatah jer aku jawab. Wakakak... terus bersiap2 utk masuk opis.

Aku tengok Kak Ina (ketua bahagian - bukan nama sebenar) dok jinjit handbag sah2 dia pun tak masuk opis g hampeh jer!!!! kalau dia sound aku memang aku sound balik... ko sebagai ketua bahagian sepatutnya tunjukkan contoh yang baek wakakaka wahhhh aku!!!

Masuk opis wat muka slumber terus g kat table... wat keje cam biasa... sekali dapat call dari Paves suh datang sana tengokkan satu program nie. Nama dia Lee Sze Fang.. dia seorang programmer. Bos aku ler nyer sengal... aku nak jer tablakan powot dia... dia suh aku wat satu program tue.. bila aku dah buat macam2 ler dia suh tambah... masa nak siapkan program nie pun aku rasa cam nak pecah otak aku... yer arr aku dah lama grad pastue sepanjang aku kerja mana ler kena mengena programmer... alih2 dia suh aku buat... masa nie aku rasa dah banyak kali dah aku tanggalkan otak dari kepala siap polish balik... wakakak pernah gak arr aku termuntah depan pc wakakaka last2 oleh kerana aku baek ngan Lee nie aku pun minta tolong dia. Dia pun bengang gak ngan bos aku... suka tambah di saat2 akhir.

'Nanti u minta bos u naikkan gaji u taw sebab alau dia suruh i buat, dah tentu dia kena bayar kat kami (merujuk kepada company)'
'Huh!!! lagi mau suruh dia naik kan gaji i... kalu dia naikkan gaji i.. maunyer i wat kenduri 44 arie 44 malam arr'

Memang dia gunakan bebetui kelebihan staff dia yang ada.

Aku minta tolong Lee sebab ada satu coding tue aku terlupa hehehe... kejap jer dia buat hampeh tul... dia cakap syntax aku salah 1 jer hehehe...

Dapat call terus g sana sebab nak amik program tue nak send by email alamatnya esok ler aku dapat... nak send melalui YM aku nyer komputer nie tak leh YM. Lagi pun otak aku ngah serabut ngan program baru nie... so aku decide nak kuar jap wakakak... apa pun aku gtaw ler kak ina tu kang dia tercari2 plak aku ....

Nak masuk department Paves nie bukan main susah... korang taw tak nak masuk pintu dia plak kena scan ibu jari... cam hampeh jer... macam ler ada benda yang berharga yang orang nak curik sangat. Lain arr kalau department aku nie wakakak. Asal aku nak g sana jer aku terpaksa cakap kat Lee tuk tunggu depan pintu. Kalau scan jari staff dia jer yang pintu tu leh bukak... jari orang lain tak leh... tue yg aku cakap... pintu batu belah batu bertangkup wakakak... nasib baek depa tak letakkan syarat bagi staff luar, nak masuk kena nyanyi lagu cam dalam citer p. ramlee tue...

yak inseng mata kaji semaring seng... wkakaka tak ker nyaya... aku asal masuk sana jer kompom aku akan kutuk... dulik arr bos depa ada ker tak der waaakkaka...

Sampai sana nampak sorang mamat nie wakakak mamat nie di gosipkan ngan aku start aku terlibat ngan projek FBI dulu. Semuanya gara2 dia dok sembang sebelah aku masa Ipah tak datang. Adoaiii asal orang sembang ngan aku jer kompom kena gosip... tapi aku apa ada hal... kawan biau ramai musuh jangan sekor pun wakakaka...

Dah nak dekat sampai kat pintu opis depa aku dah cakap dalam ati... ni kalau Lee tak tunggu depan pintu maunyer aku patah balik.. bebetui nak sampai... sekali amirul kuar wakaka selamat aku tak yah nak ketuk pintu bagai nak roboh tue wakakak...

Amirul dok panggil 'mamat' tue plak... ingat aku nak jumpa dia ker???... per kes... depa kuar nak smoking... aku baru jer nak capai tombol pintu tue terus dia tutup pintu... berasap jer aku... leh plak dia ajak aku lepak sembang ngan dia... alahaiiii anak orang sorang nie wakakaka...

Sembang kejap jer arr ngan depa pastu suh bukak pintu... bukak2 jer terus kena bahan ngan (alamakkk!! aku lupa arr nama minah nie wakakak .. yan kot... blasah jer arr wakakak)

'Eh!! betul ker apa yang aku nampak nie??' sambil sengih2... dah satu opis dok pakat tengok aku... sebab mamat tue yang bukakkan pintu tuk aku...
'Dah2 ang jangan nak wat onar plak... aku mai nak jumpa lee arr' kaber malu sebab nampak bos depa ada...
'Eleh.. sambil nyelam minum air' satu opis dok gelakkan aku... sumpah aku tak nak dah p sana wakaka
'Eleh... nak minum air mendanyer... angpa nie... tamu datang bukannyer nak jamu air.. angpa jamu aku ngan sindiran pak... weiii tak baekkk taw wakakaka' tak nak ngaku kalah aku tembak alik wakaka...

Lepas jumpa Lee, minta segalanya dengan pantas aku nak bla dari situ. Tengok pintu dah tak leh bukak. Adoaiiii kena ler minta tolong dak opis tue bukakkan.

'Nadia... takkan nak balik plak' humang aiii zamri tegur aku!!!... bos depa tegur aku!!!!... cam tak caya jer... tapi aku nengok muka dia cam ada tanda2 nak perli aku ler tue..
'Orang ada opis... balik ler bos hehehe' nak bla ker tak nak nie...
'Lepak dulu... hj ghani tue bukannyer ada kat opis tue... sy nampak dia kuar tadi...' zamri dok pancing...
'Kalau lepak ada makan2 ok gak... nie lepak makan angin per kes bos??? kata paves tahun nie untung banyak... takkan tak der minum petang kot wakakaka' dak2 kat situ sumer pandang aku sampai nak jatuh rahang wakakak aku tembak jer... nasib arr... aku memang taw zamri nie lain sikit... garang dan cam banyak songeh... sebelum dia kenakan aku baek aku kenakan dia wakakaka
'Nanti sy suruh 'mamat' (dia mention nama) tue belikan' kan aku dah cakap mesti kena nyer...
'Tak per arr bos... lain kali jer arr... nanti sy kuar candle light dinner ngan 'mamat' tue mlm nie key wakaka tak main arr minum petang' amik ko.... ajak gie aku borak wakakaka...
'Awak nie kelakar laaa... leh tahan... dah arr baju sama kaler.. biru... dah janji ker?'' gelak besar dia wakakaka
'Ah'ha malam tadi sy suruh dia ayenkan baju sy nie wakakak' aku tengok muka mamat tue dah merah menyala wakakak padan muka saper suh bos ko perli aku wakakak amik obat....
'Eh bukan ker awak yg patut ayenkan baju dia?' bos dia dah gelak2
'Sorry arr bos... kalau zaman dulu leh arr... zaman skrg laki ngan pompuan dah sama taraf jer wakaka... ok lah lagi sama sy kat sini lagi ler macam2 yang kuar... tak pasai2 rosak akhlak sy wakakaka chow dulu bos' terus dengan pantas aku bla...

Dari jauh aku dah dengar depa pakat gelak ramai2... padan muka sah2 ler mamat tue kena basuh wakakak ... dapat sms dari dia...

'Giler cakap ngan zamri cam tue' wakakak tue jer dia send kat aku wakakaka

Lambatnyer 5.30 aku nak balik awaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii wakakakaka

redah jer.... wakakaka

5 comments:

MaS-HaNa said...

SAPA MAMAT TU :> HEHEHEHE WEY QIE APA CITE NGAN STIM,..... LAMA TAK DENGAR CITE DIA

rizz said...

ayoo qilahh dh bpe chapter la ko nye entry ni hahahak..x terlarat nok aku nak bce hahahk.. so far best r qilah denga ko cte.sonok..siyess..caraa la

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

huh dak stim tue aku pun nengok dia dah lama tak on9 dah hana wakaka actually latest aku taw dia dah kawen da wakakak bos dia laie arr.. ghaib wakaka apa pun aku puas ati sebab dapat wat serangan hendap masa depa ada tournment jetski last year kat Port Dickson wakakak stim terkejut giler bila aku siap mention nama betul sekor2 wakakak dia nak siasat aku plak wakakak kalau dapat wakakakak (gelak jaat neh)

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

rizz tue tandanyer aku nie rajin giler wakakak dan yg penting banyak idea wakakak banyak giler aku nak citer kat korang sumer sampai korang muntah ijau depan pc tue wakakaka

menjadi aku said...

promote lee nampak....