Friday, March 6, 2009

TaG TeRPanJanG DaRie RiZz MaNGKuK!!! KeMaiN PaNjaNg LaiE...

sangat penting utk aku jawab tag rizz nie wakakak
Cis!!! pagi nie aku ada ler wat serangan hendap kat pm box rizz... sekali tetiba jer dapat pm dia dok suh aku bukak blog dia... ada sesuatu katanya wakakak sesuatu??? yezzz!!! aku di santaunyer wakakak hampeh!!
So nie ler soklan dan jawapan tuk tag tersebut!!!
001. Real name -- nazaitul nadia binti mohd ali (wahhhh kemain laie nak taw nama betui yek... suci dan ayu jer nama nie wakkak)
002. Nickname(s) -- dya, nadia, qiellah, along, ND (ni jer ler yang termampu nak type wakakak)
003. Zodiac sign -- aquarius (leh tak jawab berbintang2 wakakak)
004. Male or female -- wanita (ceh!!! wanita tue wakkak kalau dalam ym jantina aku sering di pertikaikan pada yang tak kenai arr memang caker sungguh!!!)
005. Elementary school --
Tadika Kemas, Simpang 3, Gombak (ceh!! ingat laie aku wakak tak macam rizz wakaka lupa asal usul sungguh!!! wakakak)
006. Primary school -- Sekolah Rendah Kebangsaan Gombak 1 (darjah 1- 5.5 wakaka) & Sekolah Rendah Kebangsaan Kampung Melayu Subang (darjah 5.5-6 wakakak pergh!!! bangga aku wakakak)
007. High school -- Sekolah Menengah Subang Utama (yang utama jer kasi aku wakakak yang tang ujung kasi boy wakaka )
008. Hair colour -- no komen (hehee)
009. Long or short -- no komen (hehee)
010. Loud or quiet – depend on situation laa… (sama arr tapi majoriti depend pada ngan saper aku lepak arr)
011. Sweats or jeans –
tak kisah
012. Phone or camera -- dua2... (tamak tak aku? wakakak)
013. Health freak – bergantung pada keadaan (makan bila lapo)
014. Drink or smoke - wakakaka
015. Do you have a crush on someone – cuba menjadi sebaik2 manusia (wahhhh... jawapan kelas gitue!!! kalau tanya aku, jawapan aku tak der tapi tak taw ler kalau org lain wakakak)
016. Eat or drink -- minum kot (sah banyak air wakakak ada ler yg pikir laen tue wakakak otak semak tul ler)
017. Piercings – erk..!!! bila naek antu wakakak
018. Tattoos – ilang akal per? wakakak
019. Been in airplanes – x der nawaitu laie (tak berminat langsung wakakak)
020. Been in a relationship – yeah...
021. Been in a car accident – pernah wakaka (putus fius aku kejap wakakak)
022. Been in a fish fight – per jadahnyer soklan nie??
023. Piercings – apa maksud sebenar nie?? (aku dah start nak konpius nie wakaka)
024. First best friend – si bisu (masa dok gombak dulu.. aku tak taw nama betui dia... sedihnya.... aku rindu kan dia??? sampai sekarang tak jumpa..)
025. First award – masa sekolah tadika
026. First crush – ngan si bisu tue ler wakaka (gatai aku!! kecik2 laie dah menggatai wakka... dia baek sangat... kalau aku pecahkan pasu org dia ler yg dok selamatkan aku... wakakak aku sayang kamu!! tapi dia tah kat mana tah sejak aku pindah terus ilang... nak tepon pun tak leh... ilang akal per nak tepon!! dah tentu dia bisu!!!)

027. Oh tots, you miss this one! aku tak paham

028. First big vacation -- penang (ngan keluarga elok melawat dalam mesia je wakaka cuti2 mesia)
029. Person you talked to – manusia (ada org cakap ngan binatang per!! jgn salahkan aku arr wkakak boy kompom berak berdarah ngan jawapan aku wakakak)
030. Person you texted to – fara dak opis
031. Person you watched a DVD with – farah dak umah aku (dia nie tak pernah masuk wayang... so jgn mimpi ler aku nak bawak)
032. Food you ate - kuih apa yek tadi???
033. Movie you watched alone – impak maksima (otak aku elok laie dari rizz sah2 dia nengok citer 18sx wakaka boy sah2 nengok citer finding nemo wakkak keji korg)
034. Song you listened to – dj yang ku puja -chenell (suka plak ngan lagu nie wakakka mula lah berangan aku ler dj tue dan didatangi oleh jejaka kacak wakakak)
035. Thing you bought -- duit, hp, kete, kunci kete
036. Person you hugged – pergh!!! soklan perangkap!! (keji nyer soklan!)
037. Food – yang halal!! (wakakak sah2 ada yg nak ongbak kan aku wakka)
038. Drinks – neslo ais (jawapan baekkkk punya wakakaka)
039. Clothing -- yang selesa
040. Flower – aku suka roses dan bunga yang kat kubur tue apa yek?? suka bau dia (sah2 ada yg gelakkan aku... make sure rahang korang jgn jatuh plak... kadang2 aku sanggup g kubur rembat bunga tue wakakk bukan bunga atas kubur org taw nie bunga yang kat pokok yang kaler putih tue arr wakaka)
041. You miss this one too, tots!
042. Colours - biru ler (tak paham2 laie wakakak)
043. Movies – antu cina (best weiiiii)
044. Subjects – putus fius (wakakakak tak yah pikir pa per)

IN 2008, I...

045. 'dia' kenangan terindah (jgn gatai tangan nak tanya arr... aku lepuk kang)
046. 2008 adalah tahun yang aku leh katakan agak mencabar kewibawaan aku sebagai seorang manusia...
047. namo ingat ....
048. berat bdan susut
049. kena bambu ngan dak2 'sinju' (adoaiii ada gak aku ongbak kan sekor2)
050. pecahkan carmin tingkap seseorg tanpa meninggalkan sebarang kesan (bengang nyer pasai... saper start dulu... maen bangkat laie ngan aku... lu salah org beb)
051. fight with saper laie org yang dok ragut aku ler
(sib baek ingat laie skill tapi cedera gak ler aku wakakak ke spital gak ler)
052. nie kena wat list gak ker??? adoaiiiii
053. berblogging arr
054. menjadi programmer semula
055. penah buat sesuatu yang di luar jangkaan (adoaiii keji!!! keji!!!)
056. gaduh ngan awang buncit kaw2 nyer gadoh (pasai kerja)
057. mula berangan2 nak cari keje laen
058. makin kerap xtvt malam (xtvt persendirian wakakak bran gak aku yek wakakak)
059. jarang balik umah family (jiwa kacau)
060. terlibat ngan racing kete
061. tolong member pecah masuk pc kolej semata2 nak taw soklan xzam (
bukan aku sorang jer arr ada laie sorang tolong dah lam tak buat mana nak ingat sangat)
062. ngadap my hosmate face everyday..lol
063. tak banyak yang leh di banggakan dalam tahun 2008 nie
064. aku dah tak taw nak type per laie nie
(caker nyer rizzz aku nak type per nie???)
065. selalu tido lmbt
066. hujung tahun idup jadi huru hara... benda yang tak pernah di buat jadi bran nak buat adoaiiii

CURRENTLY,

067. Eating - xde...
068. Drinking –
geget ais
069. I'm about to -
berblog arrapa laie... (awang buncit tak der jangan nak jadi rajin plak... dia ada ker tak der ker sama jer wakakak aku tetap berblog)
070. Listening to -- muzik (aku ngan muzik x dpt di pisahkan)
071. Plans for today – balik umah mak (arap2 jadi le aku balik arie nie adik2 akud ah cakap aku nie dah lupa jalan balik kg dah huhuhu)
072. Waiting for -- keajaiban hahaha
(kurang kasih sayang agaknyer aku ni wakakakak wahhh ngaku)
073. Want kids –
tentu ler nak (leh ker??? wakakak kalau bukan anak sendiri pun mayb akan amik anak angkat kot... asalkan ada baby wahhh perancangan aku!!!)
074. Want to get married --
insyaALLAH..arap2 ada ler jodoh
075. Careers in mind -- pencipta lagu wahhhh (di popularkan arr sendiri buat, rekod, masukkan muzik tak berapa nak mantap laie kan)

WHICH IS BETTER WITH A GUY/GIRL? (caker panjang plak tag nie wakkak rizzzzzzz debushhhhhhhhh tolak ko loji najisw wakakak)

076. Lips or eyes – macam dia
077. Shorter or taller – macam dia gak (pecah pala arr jawapan cam nie wakakak)
078. Romantic or spontaneous - both hiksss
079. Nice stomach or nice arm –
loving
080. Sensitive or loud –
caring is better!!
081. Hook-up or relationship --
relationship!
082. Trouble-maker or hesitant -- both no!

HAVE YOU EVER:

083. Lost glasses/contacts – ade jehhh
084. Snuck out of your house – why???
085. Held a gun/knife for self-defense - pernah jer (dalam 2 keadaan wakakak putus fius masa tue)
086. Killed somebody – kalau ada pun tak kan ada yang nak jawab wakakak
087. Broken someone's heart – telah cuba menjadi sebaik2 manusia andai kata terbroken aku tak sedar tue minta maaf dunia akhirat (currently hati aku yg broke..!! apa pun maafkan jer laaa... caranya?? bawak kete lelaju)
088. Been arrested – pengakuan... pernah masa zaman sekolah tue sebab kes gado huhuhu bukan ngan pelajar jer ngan pengetua weiii wakakak (jadi anak angkat salah sebuah balai polis tetiap minggu kena lapor diri akhirnya jadi manusia gak aku wakakak relationship ngan balai tue still laie)
089. Cried when someone died – dah tentu ler ada ker org mati ko gelak??? mangkuk ayun tul!!! wakakak (aku rasa cam nak jer ongbakkan pembuat soklan nie)
DO YOU BELIEVE IN:

090. Yourself – yup sebab perlu percaya pada diri baru leh caya kat org laen
091. Miracles -- yer... harap2 keajaiaban yang aku dambakan berlaku lah hendaknya (wahhhh perkataan damba skema... skema... wakakak)
092. Love at first sight --yer...
093. Heaven -- for sure, yess!
094. Santa Claus – mampus aku tak caya wakakak
095. Sex on the first date – gantung diri wakakak
096. Kiss on the first date -- ilang akal wakakak
097. Is there one person you want to be with right now – alone lebih elok kadang2
098. Are you seriously happy with where you are in life -- lebih selesa dan biasa ler ada kebaikan dan keburukan
099. Do you believe in God -- subhanallah!!! sudah tentu!!! Allah the Almighty
100. Post a '100 truths' and tag 12 people
- fara
- rhudy
- suzey
- heze
- yna
- honey
- fz
- darabdua
- saper yang baca blog aku ler... susah plak

caker kemain panjang laie tag nie... rizz siap ingatkan aku wat tag laie... mangkuk ayun tul ler wakakak

8 comments:

l0ti f00l garden said...

kejadah ang ni qie..makin lama makin haluih tulisan ang..guna kanta pembesaq pun dok nampak besaq taik gigi ja....haissss T_T

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

elok utk mata angpa wakakak menguji tahap ketajaman mata ang wakaka kalau ang tak nampak tue maknanyer ang kena ler pakai mata spek wakakak tak pun ang pakai jer ler kanta pembesar kemana2 wakakaka

arep said...

kalau nak baca yg akhir2 tu tekan Ctrl + rool roller mouse..

selamat mencuba

b-boy said...

sis QILA buang tebiat ke tabiat ke buang tobat..? makain haluih tulisannya...

`S3R4CURlYl4` said...

`tagg rizz nie tak mencabar akal fikiran aku langsung.. miahahahaha..`

rizz said...

hahahhh padan muka ang kekek kemen nk ceroboh g sbb nk taw soalan pekse..kejiii!!! hahahah

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

bukan keji wat amal jariah namanyer wakakaka tolong member kan satu ama kebajikan yang elok tue... bantu membantu weiii wakakaka

||| PöJìé PööH ||| said...

ko mmg nak kasi aku pakai lense kaler kelabu cam Rozita Che Wan versi ada power 300 ek!
Sakit mata aku membaca Qiellah oi...