Tuesday, April 7, 2009

SeRaNGaN HeNDaP TeRSaSaR... SoRRy Br0 C0reY...

salah satu pic dalam blog beliau wakakak

Mak dah bilang... abah dah pesan... bila nak wat serangan hendap tue biarlah aim sasaran tue bebetui... nie tak dok men serang jew dan ingat!!! tak semestinya apa yang kita luahkan dan perkatakan orang akan terima dengan terbuka... sikap berterus terang tue elok tapi biarlah kena pada gayanya... itu lew kata2 yang selalu mak dan abah aku pesan....

Tepat jam 2.27 petang aku ngah dok gegeh update blog dan wat serangan ke atas blog beberapa blogger yang ada dalam list... tetiba jew mata aku da scan satu pic nie!!!

Waaahhhh!!! pic aku tu wakakak.. terus aku keras bila nengok pic tue ada kat blog saper!!! jatuh rahang aku dan tetiba jew aku dah bantai gelak guling2 kat opis nie ... hati dak terdetik...' dah agak dah kompom kenanyer wakaka'

Semuanyer gara2 aku dok komen kat n3 bro corey... pasai n3 dia : Trauma Cinta Pertama – Part 4 wakakak nak kata aku tak baca n3 dia di awai2 penceritaan rasa nya cam ada jew baca tapi mungkin sebab aku tersalah pandang kot wakakak

Nak taw aku komen per???? wakakak kasi aku gelak dulu...

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

kita seringkala alpa dengan tuntutan diri sendiri semata2 mengejar sebuah cinta yang kita sendiri tidak tahu penghujungnya. kenapa perlu bertindak sedemikian??? sehingga memudaratkan diri sendiri semata2 nakkan perhatian si dia??? apakah dengan berbuat sedemikian sidia akan kembali kepada kamu? pernahkan kamu terfikir bahawa si dia akn mengatakan bahawa kamu bukanlah seorang lelaki yang tabah menghadapi ujian dari Yang Esa??? sedangkan ujian sebegini kamu tidak boleh mengatasinya apatah lagi jika sudah bersamanya?? apa yang boleh di perkatakan di sini adalah kamu begitu mudah membenarkan masalah membelengui diri kamu sehinggakan kamu sendiri tidak dapat membezakan mana yang baik dan buruk utk diri kamu. kamu sendiri mengkhianati dan mnganiaya diri kamu... betapa malangnya tubuh badan kamu mempunyai tuan yang berfikiran singkat seperti kamu... maaf andai apa yang di perkatakan ini menguris perasaan kamu... sekadar sebuah nasihat dan pendapat... kalau tak suka anda boleh delete sebab blog andakan...nasihat sy tuk kamu adalah jangan sesekali membenarkan masalah menguasai diri kamu... dan sayangilah... cintailah diri sendiri sebelum menyinyai dan menyayangi oran lain...

sekian, ratu putus fius (paling tak menahan nak gak enterprem wkak)

Wahhh... gegeh aku paste kan wakakak... sekali member wat n3 khas tuk aku bagi menjelaskan apa yang sebenarnya terjadi wakakak rupanya kisah nie sememangnyer berlaku pada beliau (kekdahnya) tapi beberapa tahun yang lalu rupanya wakakak tapi aku rasa tak salah kan kalau aku komen cam tue sebab aku komen berdasarkan dari penceritaan pada part tersebut dan bukannyer pasai kejadian yang lalu... orang kata kisah lama biarkan berlalu tapi sesekali kenalah jugak toleh ke belakang supaya kita akan sentiasa beringat.

Kepada bro corey dan semua pencinta manusia :

  • maaf sekali laie yek kalau menyinggung perasaan kerna kita sama2 manusia yang bukannya sempurna (jangan plak ada yg kata dia sempurna memang aku layankan lesung batu dari kajang kang)
  • bukan hanya tujukan pada bro sorang jew... ianya menyeluruh selagi bergelar pencinta manusia key (tetiba rasa insaf)
  • cinta itu indah... dan suci (motip) murni... yang telah di anugerahkan oleh Allah, jadi sebagai hambanya kita perlulah pandai mewarnai perjalanan kisah percintaan masing2.
  • jangan sesekali menghina dan merasa cinta itu tidak berguna (atau yg seangkatan dengannya) kerna apabila kita berbuat demikian, samalah kita menidakkan kewujudan penciptaNya. (ast'firullah...)
  • masing2 ada kisah tersendiri dan pelbagai jadi gunakan akal yang di anugerahkan Allah untuk berfikir secara matang dan positif...
  • ingat!!! jangan sesekali benarkan masalah menguasai diri...
  • rasa down boleh... sebab kita bukannya malaikat atawpun boneka yang tidak di anugerahkan pelbagai jenis perasaan, tapi ingatlah selalu semu yang berlaku pasti ada hikmah di sebaliknya
  • sayangi dan cintai diri sendiri dahulu barulah orang lain...

Apa pun aku tidak katakan bahawa aku tidak pernah merasa kecewa... pernah!!! semua orang aku rasa pernah cuma caranya dan kesakitannya sahaja yang berbeza. Aku bukanlah pencinta yang terbaik kerna aku sendiri pernah rasa kecewa tapi aku bersyukur kerna aku masih mempunyai Allah dan keluarga yang sentiasa ada bersama. Mungkin aku bukanlah terbaik buatnya dan aku berdoa agar dia berbahagia hendaknya. Kerna aku lebih tahu siapa dia disebaliknya dan Allah tahu siapa dia sebenarnya.

Kepada bro corey... maaf sekali laie key... my mistake sebab men terjah dan tak baca terlebih dahulu dengan teliti.. (sebenarnya kalau ikutkan boleh jew baca komen dak2 blogger lain dalam ruangan komen bro tue tapi teruja nyer pasai sebab takut lupa apa yg nak di perkatakan men terjah jew wakaka)

Maaf kerna terlalu outspoken... len kali akan cuba tuk tak buat laie wakaka

p/s : gegeh wat n3 khas wakakak

p/s : warga putus fius... kalian jgn macam2 arr... ada gak lesung melayang kang...

5 comments:

rizz said...

(jangan plak ada yg kata dia sempurna memang aku layankan lesung batu dari kajang kang) <-- muahahhaha cinta mohong je tuh propa je ayat2 novel copy paste tu wakakka larikkkkkkkkkkkkkkkkk

atty's said...

wakkakkaka..dah glemer..tuh..

b-boy said...

gtu kesahnya... hmmmm

Corey said...

Opps terdelete lak hehe.

nice entry n pic :P

Actually,
Tak marah, malah i lagi hargai sebab wujud lagi seorang wanita besi yang berani menghamburkan isi hati pendapatnya tanpa batasan dan tapisan. Tujuan n3 tu bukan utk mengena or kondem tp sebagai satu penghargaan dan juga untuk panduan orang2 lain yg mungkin boleh terkeliru.

sekali lagi sy hargai komen itu dan juga entry ini..
Terima kasih sekali lagi atas keikhlasanmu itu.

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

rizz : novelis memang cam itu (samil menumbuk lesung) per kes larik2 nie... wakkakak

atty : glamer kew?? putus fius laaa ang wakaka

boy : oitt... study lew ... nie wat per terjah blog org nie? wakakak

corey : aku di katanya wanita besi wkakak (gelak gulig2 dah kat opis ni wakakak sambil menarik nafas kelegaan wkakak)