Tuesday, April 7, 2009

TaPaK TaNGaNKu GaTai... aPaKaH TaNDaNya?? PeNaMPaR? DuiT NaK KuaR? aLeRGik???

Tapak tangan aku tetiba kuar bintik2 kecik??? per kes??? gatai plak tue...
Sebenarnya dari arie ahad laie dah start rasa gatai2... masa tue ada gath PD ngan dak2 putus fius.. ada gak lew aku cakap tangan kanan aku gatai.. ada yg cakap nak kuar duit tue... si rhuddy cakap aku kena bagi dia duit baru ilang gatai tue... hajarnya... penampau nak??? setahu aku kalau tangan kanan gatai tue tandanya nak tampo orang yek kew wakakak... mana aku kutip fakta tue?? wakakak
Malam tadi masa nak tdo tergaru2 aku... adoaiiii potong stim sungguh lew... bila di garu memang lew stim... rasa asyik jew... tapi sudahnya sampai luka berdarah laie tak pasai2... sebab kuku agak panjang dari kebiasaan (darurat) pastu bila dah garu.. pergh!!! sampai tak hingat dunia...
Sedar2 bila nak mandi kemain pedih laie... pagi tadi ngah ayen baju pun rasa gatai sudahnya aku tekapkan tapak tangan kat baju yang panas tue baru rasa lega sedikit. Arie nie kat opis dah berapa kali dok tergaru2... adoaiii dah kuar bintik2 yang dalam tue ada air bisa tue adoaiii... haruskah aku shoot ke klinik balik kerja nie??? tak tahan!!!!
Dah naik merah dah tapak tangan aku nie.... dan kawasan yang gatai tue dah start bengkak... alergik makan kew aku nie? sabun??? shower??? shampoo??? mustahil.... nie pun aku ngah dok light2 menggaru sebab dah start berdarah sikit2 dah nie....
Tadi aku tunjukkan tangan aku kat Farah..dia cam pelik sebab katanya ... kalau tangan kotor... bintik2 tue kuar kira timbul pastu ada air... tapi kes aku nie bintik2 tue dari dalam.... adoaiii alegik kew???
Harus ke klinik gak lew aku... sms rizz ngadu (kekdahnya wakaka) dia pun suh aku p klinik.. pastu siap bahan aku kata dolat sebab tak rendam tangan kat laut itue arie hajarnya...

8 comments:

rizz said...

ehh rizz pnh kene la hehe better u g klinik taw tu cm cacar air..haha sakit ni klau lmbu tubt jawapnye lmbt baik.lala

joegrimjow said...

p je klinik
nanty jadi truk kan susa gak

-pandai main chess ke? jom lawan

hezesuze said...

ermm da kuar bintik2 tu sah2 ler ko elergik la sengal...

pegi je klinik buat check up...dah ler kpala otak ang sakit + tgan gatei2..haaa kang ntah pe jd plak kang...

pecuttttttt g klinik! satu arahan dr sis okey...wakwakwakwa

dah lupakan je niat nak men futsal tuh...

pepun moge cpat ler smbuh...

b-boy said...

eeeeeeeeee... KURAAPP!!!!!

larikkk!!!

Corey said...

ekeke ni mesti sumpahan ratu rival, Hezesuze ni.. hehe mcm cite pu3 santubong pu3 sejinjang lak

CikLola said...

org kata tgn kanan nk dpt wet... neh bkn dpt wet neh..kuar wet neh...blanja mkn kew...tgk wayang ke..br ok tgn tuh.hek4..amponz3..

tuh alergic tahan cipan tgolek4 kot...hek3.. g la klinik sis..xkn tkt kot..amponzz

atty's said...

kty lak.kan tapak tangan gatal..
kaki yang gatai hah.nak jalan jauh kot..

rizz said...

g klinik kulit utk ketrangan lnjut.sekian

Dr.rizz..

MUAHAHAHHA