Thursday, June 25, 2009

LaWaK GiLeR... LaMPu NYeR PaSaL...

Rembat dari blog rizz wkakakaka sebagai bahan berita kekdahnya

Semalam aku ada wat serangan hendap terhadap blog dak plewod tue... saper??? wakakak saper laie... dak rizz lew wakakak tetiba jer aku ternampak dia dok citer pasai lampu nie yang di bawak oleh salah orang kawan dia... kira nak make over umah lew... ala... kalau dah bujang tue ko wat lew seribu kali make over... kalau tak ko yang menyepahkan kompom kawan ko wakakaka


Kenapa lampu nie cam bungkusan mayat yang berdiri plak nie???? huhuhuhu

Cuba korunk perhatikan lampu di atas nie... aku dah bantai gelak2 dah wakakak bukan apa... sebenarnya tiap kali aku nampak lampu nie memang aku dah bantai gelak dah... tak kisah lew orang nak cakap aku orang giler yang comei ker apa wakakaka motip letak comei??? wakakkaka


Cam nie aku nak share kisah nie ngan korunk sumer... ada lew satu arie tue aku pernah lepak umah kawan aku kat TP (Tasik Permaisuri) ada lew dekat seminggu aku bermalam kat sana gara2 asyik jadi burung antu jer... nak drive balik dah tak larat... so aku lepak umah ros...

Masa tue arie siang... bilik ros nie berpuaka sikit kalau nak taw wakakak sebab tuannya pun puaka tdo wakakak ros nie kalau korunk tengok kurus kering jer orang nyer (salah sorang dak MM dan ada dalam n3 terdahulu) tapi kalau dah letak kepala kat bantal... mangkuk ayun sorang nie leh bantai membuta berhari2 lamanya. Masa aku duduk sana, nak jer aku bangun bacakan yassin kat tinge dia wakakak kalau bernasib baek... nampak lew dia bangun mandi pastue makan... xtvt seterusnya??? apa laie... membuta lew... kemain caker laie... aku rasa dia bangun semata2 mandi, makan... berak dan kencing jer lew wakakak selebihnya kalau x der xtvt jenayah dia bantai membuta... giler arr... aku rasa org giler pun tak cam dia...

Aku pun call lew abg suh belikan makanan, lapar dow... kalau nak tunggu ros masak alamatnya mati kebulur aku... wakakaka aku nak masak???? dapur org bai... mana aku bran nak men rembat jer barang2...

Abg datang bawak makanan sambil2 tue kami bantai ler nengok citer antu... dari 1 citer ke 1 citer... last2 kami tengok citer pasai antu potong nyer tali pengikat kat kepala tue (tak berapa sure tajuk)... bilik ros nie sememangnyer gelap sebab dia pasang langsir tebal... bila tengok citer antu tue sumer pakat tutup pintu, tutup lampu...

Mengisahkan pasal sorg lelaki nie agak2 kesanggapan dan tidak mempunyai kekasih dok usha kekasih teman serumahnya dan untuk merealisasikan impian dia nak ehem2 ngan kekasih teman serumahnyer adalah dia perlu mendapatkan pengikat kepala anak dara yang dah mati (lebih kurang arr) itu pun dia dapat taw pasal benda nie dari internet melalui youtube. Yang kelakarnya citer seram menjadi lawak buat seketika adalah mamat nie sanggup tebuk dinding skodeng apa kawan dia buat ngan awex dia dalam bilik. Dan kawan nie sememangnyer mengamalkan hidup cara barat (so korunk pepaham jer arr kan wakakak)

Part seram adalah masa mamat nie g gali kubur serta amek tali pengikat kepala pocong tue. Memang seram siot... pastue mamat nie kena rendam tali tue dan kasi pompuan yang di 'inginkan' (wahhh ayat aku wakakak) minum. Laki nie punyer ler baik atie siap watkan air oren nak kasi pompuan nie minum masa nak ke class tapi malangnyer air tersebut tertumpah dan laki nie sikit nyer frust terus bakar tali tue... padahal syarat nak dapatkan pompuan tue ataw dalam kata lain nak menjadikan ianya berjaya, tali tersebut tak boleh di bakar kerna mayat pocong tue akan menganggu orang yang bakar tali tue. Bermula dari situlah hidup laki nie di hantui sehinggakan dia mati sebab terjun dari bangunan hospital yang tinggi.

Mamat nie taw pasai tali tue dan cara2 nak ehem ngan pompuan adalah melalui internet kat youtube wakakak mangkuk nie plak bukan nak dengar abis2... dia tak dengar tang syarat terus dah bakar tali tue... pocong tue menghantui semua orang yang ada kaitan dengan mamat tue termasuk lew teman serumah mamat tue. Nak jadi kisah pocong tue merupakan bekas kekasih teman serumah mangkuk yg mati tue. Pocong tue bunuh diri sebab lelaki tue tak nak bertanggungjawab laie lew mengganas pocong tue... kira bonus pocong tue muncul tuk membalas dendam kepada bekas kekasihnya. Kira pucuk di cipta ulam mendatang arr wakakaka.

Lepas sorang2 mati pastue dah nak ending yang tinggal lelaki tue ngan awex dia... depa pun hampir2 kena bunuh tapi bila lelaki tue nak selamatkan kekasih dia yang cuba nak terjun bangunan tue (kira pocong tue masuk dalam badan awex dia) lelaki tue sanggup menggantikan awex dia dan depa mula lah berdialog (lelaki dan pocong). Touching sangat... sebab lelaki tue terpaksa tinggalkan pocong tue sebab keluarga pocong tue yg suruh dan sebenarnya lelaki tue terlalu menyintai pocong tue tapi apakan daya dia tak mampu melawan kehendak keluarga pocong tersebut. Propa sangatkan... pas2 lelaki tue pun minta pocong tue lepaskan awex dia kerna dia tak bersalah. Last2 pocong tue lepaskan keduanya dan kembali ke alam kubur...

erk.... awat laen macam plak lampu nie??? lampu kew??? apakah????

Dah nak dekat ending citer tue... masa tue laki ngan awex tue ngah duduk kat ruang tamu sambil menonton tv pastue depa ada lew dok merenung kejadian yang berlaku sejak akhir2 nie... laki tue membuat pengakuan kepada awex dia prihal pocong tue dan nampaknya awex tue leh accept. Tetiba plak dengan suspennya terjatuhlah bungkusan mayat bebetul kat depan depa... kiranya mayat tue jatuh dari bumbung rumah tue... memang caker sesangat masa nie... sebab kami yang dok kusyuk menonton nie baru nak tarik nafas kelegaan tetiba di kejutkan ngan kehadiran pocong lelaki yang potong tali ikat kepala mayat tue. Ros apa laie... punya lew terkejut dengan tidak sengaja terbaling bantal ke arah lampu (lihat di atas)... lampu nie plak memang bangang.. leh plak terjatuh tergolek bebetul depan kami. Masing2 apa laie... bersepah lari tak jejak tanah (bayangkan wakakak) memang caker pangai ros... sampai pintu luar kami dah bantai tergelak sampai kuar air mata... sampai terduduk kat koridor... yang peliknyer masing2 pakat lepak luar sikit nyer lama... tak der sorang pun berhajat nak masuk umah wakakaka... dasar brani2 takut wakakakak

Sumpah aku tak kan dan langsung tak der nawaitu langsung untuk memiliki lampu cam nie...

4 comments:

rizz said...

hahaah lawakk la ang ni wakakaka lampu pnye shantek cmni pon takot..wawaaaaa..gile r bg aku cd cte tu nk tgok gak ekek

b-boy said...

wakakakakaka.. berguling2 gelak satu rumah nie... wakakakakaka..

Hezesuze said...

gelak guling2 sis dok bc n3 ang ni...sib baik ler baca siang hari kalo malm hari maunye sis bygkan citer tu...huhuhu

Cik AniS GalaXy said...

tibe2 aku nk gelak dulu qila
leh x?????

better ang seret si fara tu skali
kalo ang yg gi tkt present tu sampai umah india plak..wakaka