Tuesday, August 11, 2009

BeRaNSuR PuLiH... iNSya'aLLaH... KoRuNk DoaKaN LaH...

Salam bersahaja buat semua...

Arie nie aku masuk kerja cam biasa. Semalam aku mc dengan tiba2 per taknya asyik bersin jer kat opis tue... kalau dah start bersin maunyer 5-6 kali sekaligus. Sesak nafas aku... agaknya bos aku si Upin nie (dak2 nie kasi gelaran kemain sengal laie aku dok pikir saper ler Upin wakakak) pun dah naik semak dengan keadaan aku... last2 dia gunakan mandat dia halau aku g klinik. Masa dia halau aku tue aku nengok dia dah kecik jer wakakak kemain slumber jer dia leh cakap takut aku ada H1N1 kang tak pasai2 satu opis kena jangkitan. Nak jew aku sepak2 mulut dia waakakak

Last2 jam 12.15 aku shoot g klinik Rakan Medic. Adoaiii rasa nak hempuk jer kepala kat stereng... leh plak pakat tutup... kul 2 kang baru bukak. Aku malas nak g klinik laen sebab ubat kat klinik nie lew serasi ngan aku. Nak tak nak aku terpaksa shoot ke Klinik Umi Salehah. Sama gak!!!!

Terus bla arr balik umah secara kebetulan ma call suh balik makan sebab dia dah masak nasi lemak. Aku yang dalam keadaan cam nak tercabut anak tekak pastu masuk balik, bagai nak tercabut batang idung aku nie asyik bersin jew... terus shoot balik umah.

Sampai umah terus terjelepok kat sofa... ma sampai takut kalau2 dia plak pasni demam... adoaiii virus H1N1 nie memang bahaya tul lew... asal ada yang demam jer sumer orang nak pulaukan... tak nak dekat, walaupun demam biasa jer wakakak

Aku dah cakap kat ma incase demam aku nie x kebah2 gak dalam masa seminggu aku akan balik umah family aku yer arr... ma nie dah arr dok jauh dari keluarga kang tak pasai2 plak dia kena jangkitan.

Jam 2 aku terus ke klinik... itupun setelah di desak oleh ma... aku dah malas dah nak kuar lew... nak tak nak aku g gak lew kang kalau tahan2 kang bila nak baiknya??? sampai klinik kemain ramai laie orang... sumer dok pakai topeng muka termasuk lew aku wakakak tetiba jer aku terasa cam nak pakai jer purdah wakakak (bak kata bro corey) hanya nampak mata jer wakakak

Jumpa doc... dia kasi ubat demam, batuk (jenis sirap wawawawa aku dah puas cakap aku tak leh telan kalau jenis cecair... doc leh cakap pil dah abis stok... alamatnya ke tong sampah lew tempat ubat tue wakakak), ubat selsema (aku minta yang paling kuat) dan antibiotik. Doc siap kasi aku pamplet pasai H1N1 laie wakakaka

Arie nie aku rasa cam ok sikit dah tak bersin2 dah... selsema pun cam dah kurang sikit... panas dalam badan pun dah kurang... alhamdulillah... 'kawan' aku cakap kalau kita demam, bila tdo tue bukak kipas paling kuat dan jangan pakai selimut' sampai sekarang aku ingat kata 'kawan' aku tue... malam tadi mengigil aku wakakak sampaikan nak terkencing pun ada sib bek sedar terus bangun g toilet wakakak kalau tak maunya basah tilam wakakak saper nak jemur??? aku sanggup buang dari jemur weiii wat malu jer wakakak

Dulu aku ingat laie masa kecik2 lew... masa tdo tue ingat dah sampai kat toilet so lepaskan lah hajat nak kencing tue tup2 bukak mata aisey!!!! atas katil laie rupanya waakakak ala... korunk pun pernah alami kan jangan nak gebang lew...

1 comment:

rizz said...

klau tdo plok sum1 kne h1n1 x wakakkakaak