Monday, February 23, 2009

t3TiBa J3R aKu t3RaSa maCaM naK TaJaNg SeSeOranG!!! aDa SeSaPeR yaNg LeH TuNaiKaN HaJaT aKu Tak????

nie ler awang buncit tue tapi powot laie besau ler ... dah macam sami budha dah aku nengok wakakak

Arie nie masuk2 opis sesambil aku wat blog dan siapkan satu program nie, tetiba jer aku di sapa oleh seorang supervisor bahagian admin nie... aku letak nama dia Pah Bedah (bukan nama sebenar... supervisor aku ker dia nie? apsal aku nyer program dia tak leh nak tolong? wakakaka)

Pah Bedah : Nadia, haji suruh masukkan nama Nadia dalam Quiz Core Value Campaign yang akan diadakan rabu nie.

Jatuh rahang aku!! buat muka tak puas hati depan2 dia...

Aku : Nak suruh saya jawab per???

Celaka!!!! (buat pertama kali nyer aku type perkataan penuh - bermakna aku memang bebetui tak puas hati) nak suh aku masuk kuiz per jadahnya?? dah tue suh aku g masuk kuiz benda yang aku tak taw... palat tul arr... haaaa bengang giler aku. Kalau takat suh aku attend ceramah ker apa ker aku tak der hal ler... nie tetiba suh aku masuk kuiz... weiii mangkuk!! zaman sekolah dulu pun nak masuk kuiz kita kena taw sesuatu topik baru leh masuk. Ni aku yang kejap ada kejap tak der sepanjang core value tue ko nak suh aku masuk kuiz!!! tue bukan nak menang namanyer ... tue nak memalukan diri namanya... memang celaka sungguh arr dia nie...

dia ingat dia bos ada mandat besau sangat ker????
memang pun nama pun bos...
diam arr!!! abis aku tak leh nak bersuara ker???
bukan tak boleh... tapi dah arahan dia...
pala b*** dia arr!!! (mencarut tetiba huaaaaa) arahan2 gak tapi kalau dah staff tak mampu nak buat ko nak paksa gak per jadahnya!!!
abis... saper suh ko tak datang masa talk tue?
nie lagi caker.... dah Pah Bedah tue tak kata kena attend setiap kali talk... dia pun aku tengok tak der pun nak gie... boleh plak... tang aku kena g plak... pastue nak query... palat tul arr...
abis nak wat per??? kuiz tue arie rabu nie??
jumpa awang buncit tue arr...
nak cakap per kat dia???
cakap arr... kot ya pun ko tak nak tengok muka aku kat opis nie... tak yah arr nak suh aku attend benda yang aku tak taw... cakap direct jer kan senang... aku leh jer resign senang... tapi semua kerja program aku tue aku amik balik arr... ko suh arr dak2 opis yang lain dok perah otak yang tepu buat benda nie... ko gak dengan bongkaknyer kata dah antau g kursus kan... bangang!!! kursus yang ko antar tu basic nie ko nak suh depa buat sampai advance... aku berani kerat jari rizz arr kalau depa leh buat tanpa minta bantuan orang lain (wahhh x pasai2 nama rizz aku heret wkakak)
giler ko nak cakap cam tue...
abis!!! aku pun taw bengang gak... jangan ingat dia bos, semuanya dia betui...
yer laaa... hmmm...
dah lama aku sabar nie... org tua aku tue tunggu kata putus dari aku jer nak suh kerja ngan depa cuma aku jer cam nak hold dulu sebab yer arr sayang beb 6 tahun aku keje sini takkan nak bla??? abis kalau dia tak leh nak consider... memang aku resign 24 hour arr...mampus arr...
weiiii... Pah Bedah tue dah jeling2 ko dah...
mampus arr!!! dia pun cam kmak jer... nama jer supervisor... apa awang buncit tue cakap sumer dia main ikut jer... bukan taw nak protect staff dia... ada affair ker apa???? memang aku sengaja jer kasi dia dengar masa aku sembang ngan fara tadi... lantak arr...
kang dia cakap kat awang buncit tue kang....
cakap arr!! aku memang nak suh jer dia cakap.. pastue awang buncit tue kompom akan panggil aku
kalau dia tanya sy dengar awak tak nak g kuiz tue...ko nak jawab per?
ah'ha sy tak nak pergi...
kenapa?
sebab nie kuiz.. bukannyer taklimat ataw ceramah... kalau takat taklimat ker apa ker sy tak der hal... nie kuiz... ni namanyer sy tempah tempat tuk memalukan diri
ngapa cakap cam tue?
aikkkk... tak leh nak pikir ker? dah tentu benda nie sy tak taw... kang dia tanya per sy nak jawab? nak cakap bos soh p jer???
kalau dia guna mandat dia cam ner???
aku pun guna ler mandat aku (staff ada mandat ker??) kalau bos tetap suh sy g... terpulang arr jgn salahkan sy kalau sy tak attend ataw lebih tepat sekali sy mc... ni gtaw awal2...
berani awk???
per plak... masalahnyer bukan sy tak pernah jumpa bos cakap sy tak leh nak g ataw tak nak g... bos dah taw yg sy x nak g tapi tetap nak suruh gak g... kalau hr tanya sy jawab arr bos paksa dan sy tak nak... nak tulis sy langgar arahan tulis arr... tak der hal...
kalau hr panggil...
jumpa jer arr... mana leh nak paksa2 staff!!! ingat company nie bapak dia punya ker??? sampaikan staff tak leh nak bersuara... tak leh nak membantah!!! susah2 depan2 hr aku resign... kalau dia tanya ngapa? aku jawab arr bos suka paksa...
giler ko...
memang aku giler... aku giler bila ada yg cuba main bangsat ngan aku jer!!!

mmg sah arr arie nie gak sesuatu akan terjadi.. ko jangan salahkan aku.... bangang tul arr... pelik aku... masalah nyer ada jer staff dia yg attend benda tue setiap kali talk.. apsal ler aku gak yg dia nak gak suh g sedangkan dah terang2 dia taw... dalam list tue nama aku ada 2 jer...

bengang giler aku arie nie!! cam bangsat jer!!! pepagi dah buat aku angin!!! aku siap tulis note kat table aku nie...

"Jangan dekat... jangan rapat.... kang tak pasal2 dapat penampo!!!! ngah bengang!!!"

tunggu jer ler keputusan cam ner nanti.. awang buncit ngah ada meeting


5 comments:

menjadi aku said...

lek kak nad...
hehhe...rasanya kak supervisor kita tu tau akak ngah mareh...

rizz said...

aku berani kerat jari rizz arr kalau depa leh buat tanpa minta bantuan orang lain (wahhh x pasai2 nama rizz aku heret wkakak)

haha kemain nama kau lg!! wek

** btw qilah..sabo arr..tu yg dinamakn dugaan semasa bkerja ok.chill!:)

rizz said...

sialp.nama kau lak.haha

**nama aku lg!

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

fara:dia taw ker? wakaka pandan muka... abg abzila siap baca note atas table aku laie... dia cakap humang aiii bebetui marah wakka aku nak gelak gak tapi tahan wakaka..

rizz : mmg sah nak kena kerat wakakak sebab ang typo wakakak...

c.u.m.i said...

tenangkan diri ye kak qiela...
adeh...dahsyat nie....