Monday, February 23, 2009

SuaSaNa GaTh RaYa MaSa KaT UMaH MaK aKu...

Alamak!!! sorry ler kengkawan sebab aku terlupa nak masukkan pic2 masa gath tahun lepas wakakak sebenarnya pen drive aku tertinggal kat kampung so bertahan jer arr wakakak wokeh nie sekembalinyer pen drive ke pangkal jalan nie alhamdulillah aku tengok tak der saper pun usik pen drive nie so selamat arr segala khazanah dalam nie wakakak nie aku masukkan entry pasai gath wakakak

Asalnyer semua gambar nie aku nak wat slide show cam fara nyer tapi oleh kerana komputer nie teramatlah slow aku masukkan jer arr mana2 gambar yek...

Suatu hari di sebuah rumah pasangan En. Mohd Ali bin Mohd Nor dan Pn. Rohaya binti Hj. Nipah bertempat di Kampung Melayu Subang suasana petang yang mendamaikan telah menjadi huru hara setelah kembalinya anak sulungnyer bersama2 dengan geng MM. Rumah bagaikan di landa todak penuh dengan gelak tawa membuatkan ramai jiran tetangga yang menjengukkan kepala.

Kepulangan dan kedatangan MM di sambut dengan gembira dan setelah perbincangan di lakukan kata sepakat telah di ambil untuk membuat sedikit jamuan makan2 wakakaka makan2 ada ker orang guna perkataan tue laie??? wakakaka

suasana dapur sebelum open house
oiiittt... jangan curik tulang arr... bekerjalah....


pembahagiaan tugas remy & ros kupas kulit telor
remy: ko ros, kalau bab telor, laju jer wakaka
ros : telornie aku berminat arr tolo lain aku pandang sebelah mata jer
remy : kira pandang gak arr kan wakakak
ros : erk (nie yg aku nak cari qla nie... kalau qla ada kompom ada jawapan nyer)


banyaknyer telor nak di kupas...
kupas elok2 kasi cantik2 aku tak nak ada cacat cela pun pada tolo2 tue wakakak


iera potong cili tuk di buat laksa..rajin ko bangkai

yang tak tahan tue... pakai kain batik weiii wakaka

kesian mak aku hehehe
amacam??? ada tak sama cam muka aku?? hehehe


apul tugas dia jemput dak2 yg tak taw jalan rumah

okey qla.. aku tunjukkan dak2 ke pangkal jalan wakaka

penat aku kopek kulit telor... rehat sat..

aku ler yg bertanggungjawab merakamkan aksi2 mereka

manalah kekasihku ini.. penantian satu penyeksaan taw tak...

rehat kejap... nak makan apa dulu yek...

betui ker nie umahnyer nie weiii

assalammualaikum... encik nie ker rumah yg ada wat makan2 tue

qla dah sound aku jgn makan bebanyk arr zali.. majuk arr

makan nyer pasai tak der hal weiii

makan... makan...

jangan gelojoh arr weiii

penutup nie leh makan tak...

belilah songket nie gerenti anda takkan terjongket wakaka

paksa depa pakai baju melayu siap ngan songket lagi wakaka

menyempit tul ler depa nie wakaka

cantik tak baju melayu aku nie proff

kami kan dak baek mesti ikut tema nyer

saper suh ko x ikut tema.. makan pisang nie pattt

beraya bersama keluarga KL10

selamat hari raya!!!!

6 comments:

hezesuze said...

ape arrr qla...raya thn ni da nak sampai...baru terhegeh2 masuk n3....hahahaha larikkkkkk

rizz said...

haahhah meriahh sehhh qilahhhh aku nk p la umah ko taun dpn heheheee

mummYaeesh said...

geng mm tu ape ek??sorilah baru folow tis blog so masih blur lagi...woohoo..

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

suze : hehehe pen drive tertinggal kat kg ler banyak gambar2 yg tak dapat di load wakakak x per aku sajer jer nak dera perasaan dak2 nie biau bersabau sikit wakakak

rizz : tak der hal ler sila... sila... jgn lupa bawak kuih raya ngan ketupan dan rendang sekali yek wakakak paling penting duit raya wakakaka

mumm : MM tue stand for Malaikat Maut heehehe sebab ada insident berlaku sehingga dapat gelaran cam tue wakakak

MaS-HaNa said...

qie uper mak kau sebiji muka kau :">anak mak lah katakan:"> wakkakak asal aboi tu tak ikut tema.... :-w

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

samer yek wakakaka nama pun anak mak wakakaka aboi mmg tak ikut tema ramai gak yg mai tak ikut tema wakaka tapi yg penting MM ikut tema wakakaka