Tuesday, May 12, 2009

HaRi RoNDa2 KoTa RaYa - KuaLa LuMPuR...

Pergh!!! gegeh aku dok load pic tanpa meninggaikan satu pun wakakaka sambil2 wat kerja... so kepada yang menunggu pic ataw sentiasa menjadi pengikut setia (setia kew???) harap maaf yek atas kelewatan... walau apa pun aku akan usahakan secepat mungkin....

N3 arie nie aku nam mulakan dengan kisah pada arie Sabtu 9 Mei 2009. Seperti yang telah di rancangkan, arie nie aku dan rizz akan membuat site visit kekdahnyer ke Kuala Lumpur.

Aku agak lewat sikit sebab bangun lambat wakakakak janji ngan rizz 11 tengahari alih2 aku sampai jam 12 tengahari wakakak

Masa nie ngah tunggu rizz dari dalam kete...

Yeah!!! Kuala Lumpur... nantikan kedatangan aku dengan menaiki pengangkutan awam wakakaka

Rizz tetap nak tayangkan baju kartun dia wakakak... aku park kete kat Maybank kat area umah rizz.

Wahhhh... teruja nyer aku nak nek lrt nie wakakak siap paksa rizz snap laie wakakak nie bahan bukti nie bai... wakakaka lorong nak ke lrt tempat rizz nie agak mengerikan wakakak tapi ramai plak mamat kendu wakakak


Nengok lew muka aku wakakak kemain laie ketat nunggu lrt tak sampai2 laie nie wakakka dah ler mamat kat kuanter tue usik aku ala2 manja gitue hajarnya wakakak sib bek ko kendu wakakak
Nengok lew tiket... kemain buruk laie wakakaka ada ker patut dia kenakan aku yang sememangnyer tak pernah nek lrt nie... kan tiket lrt tue kan kena masuk kat mesin pelepasan (mampos aku kena bahan sebab tak taw nama wakakak) aku masukkan sekali pintu tak bukak2... tak ker kojaq namanyer.... last2 bro tue suh guna pagar jer... kojaq sungguh... tapi ianya tak mematahkan semangat aku nak nek lrt tue wakakaka

Yea... yea... lrt dah sampai wakakka sib baek aku tak tahan lrt tue wakakak (cam tahan bas wakakak) kalau tak maunyer penumpang kat situ bantai gelak guling2 wakakak tak pasai2 aku leh nengok gelak guling berirama wakakak

Sempat laie dalam lrt wakakak hajarnya kemain ramai laie wakakak montot aku tak merasa nak landing kat kusi lrt nie wakakaka

Wahhhh... nengok betapa gegehnya aku nak membeli tiket wakakak jangan tanya aku nak ke mana yek... sebab aku dah pening tak taw berenti kat mana wakakak masa nie kalau tak silap aku, aku nak beli tiket nek monorel... (tul kew aku eja nie wakakak?) berebut aku nak beli tiket ngan rizz sebab mamat kat kuanter tue kendu wakakak

Pengalaman nak nek monorel wakakka (agak2 aku eja salah tue abaikan jer lah yek wakakak) nengok kaler merah laie tiket tue wakakka

Nie lah dia tuan2 dan puan2... sy punya pemandu pelancong... kalau anda memerlukan khidmatnyer sila hubungi di talian 007 ye... sekian... wakakka

Tue dia... dah sampai dah monorel tue wakakkaak cepat rizzzzzzzzzz snap... tue lew yang aku jeritkan kat rizz wakakakak

Bahan bukti laie bahawa aku dah nek monorel key wakakak tetap nak port kat pintu kan wakakak sebab nak nengok bawah wakakak not bad leh tahan gak laju dia yek wakakak

Alamak!!! lupa nak gtaw motip g KL sebenarnya nak jenjalan kat Pavi ngan KLCC wakakak nie masa kat tetengah ... apa tah nama tempat tue wakakak adoaiiii nampaknyer aku harus bawak buku kekdahnyer wakakaka tapi siyez... ramai seh kat sini... yang melepak siap bawak camera laie waakaka kalau lah aku taw sah2 aku posing gedik kat tetengah ni wakakaka jadi model aku tetiba wakakak

Berdiri penuh kebangaan aku di depan Pavi wakakaka

Pose depan wayang pergh!!! sib baek aku dah booking wakakak tapi menyampah aku booking kat GSC nie wakakak laie elok kat TGV senang jew wakakak sampai2 masuk terus serang GSC wakakak

Lepas beli tiket... perut dah wat irama heavy metal dah wakakak rizz bawak aku makan kat food court dia... pergh!!! kemain laie aku makan dalam kuali wakakak nie kalau mak aku nampak... ngan kuali2 dia lempar kat aku wakakaka

Wahhhh sedapnyer... siyez.... kalau makan sekali ngan cili api pergh!!!! mak mertua lalu depan pun tak sedar wakakaka motip??? tapi kalau mamat kendu lalu tetap nampak wakakakka

Pergh!!! hampir2 licin aku bedal wakakka

Rizz tetap ngan kepak ayam wakakak

Rizz siap suh aku snap dedekat laie sebab katanya nak wat dak keboboi tue kecuq liur wakakak kemain bagus laie dak rizz nie asal nampak makanan jer kompom dok tingat ang boy wakakak motip nak tuntut ang masak tue sebenarnya wakakak

Korunk nengok.... badan jer plewod!!!! makna ... pergh!!! tinggai tulang jew... aku nengok rizz makan pun aku nek seriau wakaka dah cam bela saka plak budak nie makan wakakak hajarnya

Ah'ha!!! motip aku letak pic nie???? sebab mamat baju gelap tue dok usha aku ngan makan keji tul wakkaka kalau korunk nak taw mamat nie ngan kawan2 dia bisu... aman dunia saper dapat somi bisu wakakka

Pic nie??? wakakak aku dah bantai gelak dah masa snap pic nie... motip rizz leh kata motip hampir naked nie per kes??? aku pun cam terpikir gak apa motip depa??? kalau nengok bebetui leh nampak spender minah tue taw... aku pun scan muka minah tue... mata asyik pandang lantai jer... cam tak rela pun ada wakakka adoaiiii aku plak yang lebih2 scan wakakak rizz plak dah bla wakakak hajarnya ... tak yah nak tunjuk ang dak baek key waakakaka

Nie dia tiket wayang kami wakakak aku ngan rizz dok tengok citer 'coming soon' wakakak citer yang aku mangkukkan rizz wakakak per tak nyer masa aku nak booking secara on9 kat GSC aku tanya lew dia nak nengok citer per... dia cakap coming soon... tak pasai2 aku mangkukkan dia wakakak aku taw ler coming soon tapi per tajuk dia... berkali2 gak lew dak plewod ni dok cakap kat aku coming soon wakakak last2 aku scan kat tenet rupanyer memang ada citer coming soon nie wakakak aku dah bantai gelak kat opis ngan dak opis aku laie wakakak nak taw kisah citer nie korunk nengok lew kat blog rizz key...

Sempat laie aku berposing kat wayang nie wakakak korunk taw... nie aku nak ngumpat rizz ni wakakak start2 citer jer rizz dah bantai nengok wayang bertapiskan tangan dia wakakak aku dah bantai gelakkan dia dah... bila tiba part seram aku siap sikukan dia suh nengok... dia cakap dia nengok rupanya nengok melalui celah2 jari jemari wakakak

Sampaikan awex sebelah aku leh gelakkan nengok gelagat rizz aku plak apa laie dok bahan jer arr... alih2 aku ngan dak sebelah aku tue leh pakat sembang dan bahan citer tue wakakak kojaq nyer citer ... rupanyer berlatar belakangkan pasai dalam wayang wakakak hajarnya aku dah tentu dalam wayang kan wakakak saper yang enngok citer tue kompom mati wakakka kojaq ada gak yang tak kuar wayang ... ayat pertama aku yang membuatkan awex sebelah aku jadi geng aku wakakak dia pun cakap yer arr... kang tak pasai2 kita sumer mati wakakak aku pun pelik awat lew senang bonar aku nie dapat kawan wakakak adakah sebab putus fius aku kah??? awat sebab mulut aku yang cam puaka nie kah?? wakakak lantak p lew asalkan aku enjoy!!!!

Posing ala2 patung gitu wakakak tapi malangnyer tak cukup ketinggian wakakak kemain mahai laie barang2 kat situ wakkaka cuci mata jew ler wakakak sib baek aku nie bukan kaki shoping wakakka

Aku menyampah pic nie sebab lebih kurang cam patung dah wakakak erk... tapi kalau pandang bebetui... ang ngan patung tue x der bezanya arr wakakak sama2 plewod jer wakakakakakakakaka

Aku suka perfume tue huhuhuhu saper lew nak kasi aku adiah perfume tue yek????? korunk wat lew amal jariah weiiii kasi aku adiah perfume tue wakakkaka

Gegeh aku nak tawaf satu pavi nie wakakak aku rasa kalau dak2 putus fius ada nie maunyer kena halau wakakka sedangkan aku ngan rizz jer dah ramai dok scan2 wakakak tue ada nawaitu nak halau kami lew tu wakakak

Giliran rizz plak beli tiket balik wakakak

Tatap!!!! jadikan bahan bukti wakakaka
p/s : akhirnya.... tamat gak... wakakkaka gegehkan aku wakakak upload pic

6 comments:

b-boy said...

semoga ALLAH menemukan jodoh kamu berdua.. aminn... wakakakakakaka

p/s : x lama lagi KERAJAAN FIUS bakal ade KING.. hik3.. larikkkk

rizz said...

kah kemain keji dek b boy haha..weh xthn aku gelak bce n3 ang ni hahah.tol la aku tgok melalui jari jeww

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

boy : sah2 ang nie nak kena ngan aku yek... wakakak keji nyer statement tue boi wakakak

rizz : wakakakak

Cik AniS GalaxY said...

oit..
aper ko berdating berdua
nsb baik wanie lum lg nk ader feeling kt rizz nie
kalo x sure ko pon kene sumpah seranah mcm kt ulu yam ari 2..
gara2 curik remy..hahaha


nmpk sgt muka bari trn KL ek.
rizz pemandu pelancong yg berjaya.

Hezesuze said...

jenjalan kekdahnye ek...tu kalo ramai mesti lagi meriah kan...

weii esok ang plak jd pmandu plancong sis ek nek monorail...lom penah laie nek..hehehe

oppss!! ko kai make up ek Qlah...nampak pp ang tu menyerlah kaler merah..heheh tantek...

||| PöJìé PööH ||| said...

wahhh clust siap ada pemandu peribadi..
i nk pinjam boleh sampai blk??
hahahah!!